Camping in Charente MaritimeControleer beschikbaarheidCamping in Charente Maritime

Toerisme in Charente Maritime

Een vakantie in Charente Maritime is een gelegenheid om een veelzijdige regio vol verrassingen te ontdekken. Met zijn rijke architectuur, prachtige kustlijn, karakteristieke kenmerken, must-see dorpen, gastronomie, iconische gebouwen en archipel is er geen tekort aan dingen om te doen in Charente-Maritime!

Charente-Maritime bezoeken

Met zijn 6.864 km² is Charente-Maritime het grootste departement van Frankrijk voor de productie van oesters en mosselen en voor het aantal Romaanse kerken.

De gevarieerde landschappen, de oceaan en de eilanden vormen een droomdecor. In het westen ligt LE PAYS ROCHELAIS met La Rochelle, een oude vestingstad die in de 10e eeuw werd gesticht op een rotsplateau midden in de moerassen en vanaf de 12e eeuw een zeer belangrijke havenstad werd.

La Rochelle is nu een bekende vissershaven, de 8e grootste handelshaven van Frankrijk en een internationale jachthaven met meer dan 3500 boten. Het is ook het beginpunt van de brug over het Ile de Ré, gebouwd in 1988. Deze stad met meer dan 75.000 inwoners huisvest een groot aantal musea en een universiteit. In 1988 werd ook het grootste privé-aquarium van Europa geopend, in een droomomgeving.

Camping de Charente-Maritime

Verken de kust van de Charente

Als je langs de kust reist, heb je de kans om het kilometerslange fijne zand op de stranden van Chatelaillon en het uitzicht op Fort Boyard te ontdekken. Genoeg om te willen zwemmen of ontspannen in deze idyllische omgeving. Terwijl je de omgeving verkent, kun je genieten van het kustlandschap en de carrelets (hutten op palen) die uitkijken over zee.

Voor een dagje uit is La Rochelle een stad die gemakkelijk te bereiken is met een citytrip. Vanaf de haven kun je de torens bezoeken en vervolgens het aquarium. Je kunt ook door de smalle geplaveide straatjes en arcades van de stad slenteren en winkelen in de boetiekjes in het centrum.

Ga vanuit Châtelaillon de oceaan op om het mythische Fort Boyard en de eilanden van Charente-Maritime te ontdekken tijdens een onvergetelijke excursie.

Camping proche de la Rochelle
Camping en Nouvelle Aquitaine

Ontdek het erfgoed van de Charente

Tijdens uw bezoeken aan de camping kunt u ook het natuurlijke en culturele erfgoed van de omgeving ontdekken. Fietsliefhebbers kunnen ook Châtelaillon en zijn prachtige villa's uit de belle-époque ontdekken door de fietspaden te volgen.

Ontdek de geklasseerde dorpen zoals Brouage, Ars-en-Ré, La Flotte-en-Ré en vele andere must-sees zoals Fouras en Royan.

Met familie of vrienden, je vindt gemakkelijk activiteiten en bezienswaardigheden om iedereen tevreden te houden. Terwijl je geniet van het comfort van de stacaravans en huuraccommodaties op de camping, gaat er een wereld van ontdekkingen voor je open.

Een gastronomische vakantie in Charente-Maritime

Vis en zeevruchten, schelpdieren, mosselen en oesters die u bij eb kunt rapen en proeven zodra ze uit het water komen. De gulle natuur van het land, de boter en zuivelproducten, de Cognac en Pineau wijngaarden maken allemaal deel uit van de faam en bekendheid van deze grote en mooie streek.

Camping de la Charente Maritime

Zoek een vakantieaccommodatie in Charente Maritime

Gelegen aan de Atlantische kust van de voormalige regio Poitou-Charente, in het hart van de stad Châtelaillon-Plage, is 2 Plages & Océan een 4-sterren camping in de buurt van La Rochelle, Ile de Ré, Ile D'Aix, Fort Boyard en Ile d'Oléron. Andere ontdekkingen wachten op je voor de deur van onze camping: de Marais Poitevin, het Groene Venetië van Frankrijk, en de beroemde steden Rochefort, Royan en Saintes.

Er is zoveel te zien en te doen als het weer niet meewerkt en je wilt genieten van het strand, watersporten en schelpenvissen. Aarzel niet om hier te komen logeren en de Charente te ontdekken!

Camping de Châtelaillon-Plage
 
Je wilt je plaats op het schip, boek snel!
Camping in Charente Maritime
Camping in Charente Maritime
Camping in Charente Maritime